Foto: Pixabay // ilustracija

Opština Žagubica raspisala je 19. januara Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja za 2018. godinu, a visina budžetskih sredstava bila je čak 6 miliona dinara.

Najmanji iznos koji je mogao da bude odobren za sufinansiranje po jednom
projektu je 12.000,00 dinara, a najveci iznos sredstava čak 4.800.000,00 dinara za jedan medijski projekat.

Interesantno je i to da je u odnosu na ostale konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja na nivou Srbije izostala stavka da svaki izdavač medija priloži dokaz – potvrdu Narodne banke Srbije, da račun pravnog lica, odnosno preduzetnika, koji je učesnik konkursa nema blokiran račun. Od “zanimljivosti” još izdvajamo da je jedno privredno društvo koje je izdavač dva medija (novine i portal), registrovano 4 dana pre objave konkursa na sajtu Opštine žagubica, dok su mediji u APR-u registrovani za vreme trajanja konkursa, dobilo sredstva za sufinansiranje.

Komisija je u rekordnom roku, 2 dana po završetku konkursa koji je trajao 15 dana donela predlog za raspodelu sredstava. Pristiglo je ukupno 24 projekta, a izabrano je 12, s tim da u rešenju o raspodeli ne postoji obrazloženje za medije koji nisu dobili sredstva, ali ni za medije koji su dobili sredstva za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Najveć iznos – 3,94 miliona dinara, dobilo je Radio i TV Homolje iz Žagubice, za projekat “Informisanje građana u opštine Žagubica u funkciji ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja”, dok je iznos od 500.000 dinara dobila TV ISTOK za projekat “Žagubica u fokusu”. Preostala sredstva od 1,6 miliona dinara raspoređeno je na preostalih 10 medija koji su dobili sredstva za sufinansiranje.

1 KOMENTAR

  1. Ej bre ljudi njima narod iz budzeta daje pare, sest miliona, zasto bre???? Koje bre TV Homolje zna se da se tako dele pare, ja ti omogucim da zaradis, a ti meni das pola. Koga ono zajdbavaju? Ako, ako kako ste izabrali, tako neka vam bude

KOMENTARIŠI