Na obali Dunava održan 8. Polumaraton Veliko Gradište

Na obali Dunava održan 8. Polumaraton Veliko Gradište

Foto: Urban City // B.P.

Iz gradskog parka na obali Dunava u Velikom Gradištu, startovao je, u subotu  05. marta, 8. Polumaraton Veliko Gradište pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište, a u organizaciji Sportskog saveza, Atletskog kluba VGSK i Turističke organizacije opštine Veliko Gradište.

Prvi do cilja stigao je Velimir Bojović, drugi Janko Urošević dok je treći bio Miodrag Vukić.

Polumaratonu je prethodila “Trka slatkiša“, budućih polumaratonaca, kao i “Trka zadovoljstva“, a svi učesnici nagrađeni su medaljama.

Pozdravivši takmičare i ljubitelje sorta, trku je zvanično otvorio predsednik opštine Dragan Milić.

“Izgleda da je Polumaraton doneo i proleće, a na neki način i početak turističke sezone. Veliko Gradište i Srebrno jezero imaju velike ambicije da razvijaju turizam. Prošle godine je otvorena nova sportska hala na jezeru što upotpunjuje naše projekte i programe. Ja sam veoma zadovoljan što ovaj maraton po osmi put dobija sve veće dimenzije.“, poručio je Milić.

“Želeo bih da ovaj polumaraton bude posvećen miru u svetu jer sportisti šire mir, šire ljubav, šire slobodu, sa željom da budu zdravi i uspešni, a svi su na neki način pobednici.“.

Ovogodišnjem, međunarodnom takmičenju prijave je dostavilo više od 270 učesnika kojima su se pridružili i ljubitelja ovog sporta, a takmičilo se u više kategorija: apsolutni muški, apsolutni ženski, najbrža Gradištanka i Gradištanac, 40-49 muški, 40-49 žene, 50+ muški i 50+ žene.

KOMENTARIŠI