Na Srebrnom jezeru održano 5. Prvenstvo Srbije u ciklokrosu

Na Srebrnom jezeru održano 5. Prvenstvo Srbije u ciklokrosu

Na Srebrnom jezeru održano je 5. Prvenstvo Srbije u ciklokrosu uz učešće preko stotinu biciklista svih uzrasta. Organizatori takmičenja su Biciklistički savez Srbije i Sportski savez opštine, pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište.

Prvenstvo je otvorio predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić: “Takmičenje je uvertira u predstojeću turističku sezonu u opštini Veliko Gradište. Zadovoljan sam organizacijom i brojem takmičara kojih ima preko stotinu, a imamo i planove da ovo takmičenje preraste u predtakmičenje za prvenstvo Evrope. Mi smo grad sporta i često kažem – niti manjeg grada niti više sportskih manifestacija. Ovih dana otvorićemo na Srebrnom jezeru i novu sportsku halu gde ćemo, pored košarkaškog kampa, organizovati i kamp u odbojci. Očekujem intezivan razvoj sportskog turizma“.

On je naveo da se u Velikom Gradištu, pored takmičenja u ciklokrosu, održava i prvenstvo u odbojci na pesku, međunarodni šahovski turnir, polumaraton u Velikom Gradištu i Ramski maraton, plivački marathon, a tu je i veslački centar na Srebrnom jezeru. Kako je rekao, ulaganje u sport daje rezultate pa su gradištanski srednjoškolci i osnovci prvaci Srbije u odbojci.

“Današnji dan bio je pravi prolećni u odnosu na prošlu godinu kada je bilo -8 i kada smo morali prvenstvo da odložimo za februar. Takmičari su zadovoljni organizacijom. Staza je bila dosta tehnički zahtevna, generalno je bilo teško. Deonica je bila oko Srebrnog jezera dužine 1.800 metara, vozile su sve kategorije. Želim da se zahvalim opštini i njenom predsedniku, Draganu Miliću, na podršci u organizovanju ovog prvenstva kao i u razvoju sporta.“, rekao je Dušan Banović, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Veliko Gradište. On je najavio i državno prvenstvo u triatlonu i ovom prilikom pozvao sve ljubitelje tog sporta da se pridruže takmičenju.

Pobednik ovogodišnjeg Ciklokrosa kod seniora je Dušan Rajević iz kluba “Metalac“’ iz Kraljeva, dok je najbolja u ženskoj kategoriji Jana Jolović iz kluba “Ciklemanija“ iz Kragujevca. Najbolji junior je Nermin Ćatović iz beogradskog “Partizana“, a juniorka Marija Tancik iz kluba “Jednota“ iz Šida.

KOMENTARIŠI