Predstava „Karolina Nojber“ reditelja Fuada Tabučića, u izvođenju kostolačkog pozorišta „Castellum“, proglašena je za najbolju na prvim Međunarodnim susretima varoških pozorišta „Takovske cveti“.  Ova predstava proglašena je za najbolju i od strane publike, a nagrade su dobili i glumci kostolačkog pozorišta.

Nataša Rokvić je proglašena najboljom glumicom za ulogu Karoline Nojber, a Valentino Oljača najboljim glumcem za ulogu Johana Nojbera u pobedničkoj predstavi. Najbolja mlada glumica festivala je Tamara Despić iz pozorišta u Čajetini, koja je odigrala Persidu u predstavi „Zla žena”.

Castellum, nagrađeni glumci, Foto: gminfo.rs

Milanovačko pozorište organizovalo je od 7. do 14. jula ove susrete, koji su bili takmičarskog karaktera. Na manifestaciji, održanoj u Kulturnom centru Gornji Milanovac, izvedeno je osam predstava – šest takmičarskih i dve revijalne.

Sve predstave ocenjivao je stručni žiri u sastavu Ljiljana Dragutinović – renomirana dramska umetnica, zatim Dragoslav Šilja Todorović – reditelj i  profesor „Lutkarstva“ na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, kao i Rajko Rakićević, reditelj RTS-a.

KOMENTARIŠI