Nagrađeni najbolji policajci i vatrogasci u 2018. godini iz Požarevca /FOTO/

Nagrađeni najbolji policajci i vatrogasci u 2018. godini iz Požarevca /FOTO/

Nagrađeni pojedinci MUP-a su Dragan Ristić, Zlatko Pavlović, Miodrag Vasić, Snežana Oster i Zoran Jovanović. Stole Stanković je takođe nagrađeni pojedinac iz Republičkog sektora za vanredne situacije

Nagrađeno je pet pojedinaca MUP-a i radnik Republičkog sektora za vanredne situacije Grada Požarevca – Vatrogasne službe sa po 12.000 dinara.

Foto: Urban City

Nagrađeni pojedinci MUP-a su Dragan Ristić, Zlatko Pavlović, Miodrag Vasić, Snežana Oster i Zoran Jovanović.

Foto: Urban City

Iz Republičkog sektora za vanredne situacije nagrađen je Stole Stanković.

Foto: Urban City

Priznanja nagrađenim pojedincima uručio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, koji je istakao da je značaj poziva nagrađenih velika i da se to ispoljava kada usledi neka velika nevolja.

Foto: Urban City

– Značaj poziva kojim se vi bavite, tako težak i plemenit, vidi se samo kada nastupi neka velika nevolja i nesreća. Tada vi, pored obučenosti koju ste dobili tokom školovanja, ispoljavate i nešto što ste poneli od svojih kuća. Tada na scenu stupa ono što vam je usađeno u krugu porodice, ono sa čime ste se i rodili.Кrenuti u vatru, vodu, ili bilo koju sličnu intervenciju koja podrazumeva da rizikujete sopstveni život, neraskidivo je povezana sa iskrenom i jasnom ljubavi prema ljudskom rodu. Poštovanje čoveka kome je potrebna pomoć na ulici, u najvećem broju slučajeva potpunog neznanca, i stavljanje njegovog života ispred vašeg, mogu samo ljudi posebnog kova. Svesni da svaki minut vašeg vremena zavređuje po jednu medalju i hvalu svakog građanina, danas ćemo ipak izdvojiti neke od vaših kolega koji su svojim podvizima tokom 2018. godine postali prvi među jednakima.  Grad je svestan da i sam, pored vašeg ministarstva, mora pomagati svoju policiju i vatrogasce tako da mogu da obećam da ćemo i u 2019. godini nastaviti sa trendom donacije u opremi kako bi vi svoj posao mogli što bolje obavljati – zaključio je Spasović.

Foto: Urban City

Gradonačelnik je rekao još da će se i u 2019. godini nastaviti sa trendom donacije u opremi kako bi se neophodan posao obavio što bolje.

Foto: Urban City

Spasović se na kraju zahvalio svima i poželeo srećne predstojeće praznike.

Foto: Urban City
Foto: Urban City

KOMENTARIŠI