Foto: Urban City

Tokom pet dana kroz kapije festivala je prošlo više od pola miliona ljudi. Četiri bine, 120 odličnih koncerata, više od 600 izvođača i 400 vrsta piva, učinili su 17. „Bir fest“ najuspešnijim u poslednjih pet godina, a na Ušću stvorili posebnu energiju i atmosferu u kojoj je, iz večeri u veče, uživalo stotine hiljada posetilaca svih generacija.

Jedinstvena atmosfera u Beograd je privukla i ljubitelje kvalitetne muzike i piva iz svih krajeva zemlje, regiona i sveta, a festival je protekao bez incidenata i još jednom potvrdio da je, osim što je najveći i najposećeniji u ovom delu Evrope, jedan od najbezbednijih festivala za posetioce svih uzrasta, navode organizatori.

Festival je u ponedeljak 19. avgusta, završen spektakularnim koncertom „Rok opere“, koji je prevazišao očekivanja publike. Grandiozna bina i scenski efekti su doprineli da se još više istakne muziciranje i energični nastupi članova „Opere“, Hora Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog „Big benda“, koji su propraćeni ovacijama izuzetno raspoložene publike.

Solisti Zoran Šandorov, Matia Zanata, Jelena Gavrilović, Danka Adamov, Dragana Keler i Nikola Mijić pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika su izvanredno pevali legendarne rok hitove.

Uvod u spektakl je napravio mladi i izuzetno talentovani muzičar Marko Luis, a tokom večeri su nastupili i dvojac Ajs Nigrutin i Timbe, Goran Bare sa grupom „Majke“ i za kraj festivala bend „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Posetioci su tokom pet dana mogli da uživaju u preko 400 pivskih ukusa i odličnoj hrani, kao i u muzičkom programu na četiri bine, koji je obeležilo više od 105 sati vrhunske muzike i 122 nastupa najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda: „Kerber“, „Negativ“, „Električni orgazam“, „Ortodoks Kelts“, „Bjesovi“, „Manjifiko“, „Atomsko sklonište“, „Bombaj štampa“, „Elemental“ i mnogih drugih čiji će se nastupi pamtiti.

Nova festivalska platforma – „Klaud festivals“

Najposećeniji su bili koncerti bendova „Vang Gog“, „Brkovi“, „TAP 011“, „Inspektor Blaža i Kljunovi“, „Ju grupa“ i „Rok opera“.

Organizatori festivala posebnu zahvalnost duguju Beokom servisu i komunalnim službama grada Beograda, koje su svakoga dana brinule da posetioce dočeka čist i bezbedan festivalski prostor. Ni ove godine nije izostala značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunukacija, a brojni partneri su dali veliki doprinos izgledu i bogatoj ponudi na festivalu, navodi se u saopštenju organizatora.

Ove godine je po sedmi put realizovana akcija kompanije „Heineken“ – „Društvo, ko vozi kući?“, koja je omogućila bezbedan i besplatan prevoz posetilaca. U okviru ove akcije tokom sedam godina je prevezeno čak 250.000 ljudi.

„Bir fest“ je od ove godine postao deo nove festivalske platforme „Klaud festivals“ koja obuhvata i festivale „Mjuzik vik“ i „Noć muzike“, a 29. avgusta „Rok simfoni“ i Vlatko Stefanovski će održati koncert koji će biti poklon Beograđanima i njihovim gostima.

Inače, svi festivali u okviru „Klaud“ platforme, koji se do kraja avgusta budu održavali na Ušću, biće besplatni.

 

KOMENTARIŠI