Napravljen još jedan korak ka izgradnji zatvorenog bazena u Požarevcu

Napravljen još jedan korak ka izgradnji zatvorenog bazena u Požarevcu

Foto: Urban City // ilustracija

Grad Požarevac raspisao je krajem 2019. godine tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u Požarevcu sa idejnim projektom za uređenje kompleksa ”Sportski centar”.

Tender je obustavljen ranije ovog meseca o čemu je Urban City već pisao.

Razlog za obustavu postupka je podsećamo bio premašeni iznos od pet miliona dinara procenjene vrednosti tendera.

Grad Požarevac je u četvrtak, 20. februara doneo Odluku o dodeli ugovora u pregovaračkom postupku javne nabavke firmi “Krip inženjering” doo iz Beograda koja je bila inače jedini ponuđač u neuspelom tenderu. Vrednost dodeljenog ugovora iznosi 5 miliona dinara bez poreza.

Podsećamo da bi objekat zatvorenog bazena obuhvatao prostor između otvorenog bazena i Sportskog centra (hale) ukupne površine 2.600m2. Pristup objektu bio bi sa dve strane, iz Partizanske i ulice Ilije Gojkovića. U objektu bi se nalazila dva bazena. Pored bazena previđena je i hidromasažna kada većih dimenzija, kao i tribine sa oko 100 mesta, restoran/caffe, dve kancelarije, četiri svlačionice sa tuševima i toaletima, kao i jedan toalet za lica sa posebnim potrebama.

Bazeni bi se grejali preko sistema toplotnih izmenjivača koji bi koristili energiju iz sistema daljinskog grejanja, a za dodatno dogrevanje tokom letnjih meseci postojaće i mogućnost korišćenje solarne energije.

2 KOMENTARA

  1. Glupaci glupi, šta da radiš na površini od 2600m2 sa dva bazena i kafanom. NAPRAVITE DEMONTAŽNU POKRIVKU ZA POSTOJEĆI BAZEN BUDALE JEDNE OBIČNE. OPET kradete pare za tri kade, a ne bazen, jer na tu površinu vode mogu da stanu samo opštinari i niko više. Podguzne muve i poltroni i oni koji vam guraju keš pare zarad svojih sitnih imteresa, oni koji vas sve drže u šaci. Nikad veća korupcija i mito, pa Slobodan je za vas malo dete. Lopovčine.

KOMENTARIŠI