NASA: Misteriozni objekat se kreće prema Zemlji i nemamo pojma o čemu...

NASA: Misteriozni objekat se kreće prema Zemlji i nemamo pojma o čemu je reč!

Sledećeg meseca u blizini Zemlje će proleteti vrlo neobičan objekat — njegove karakteristike su toliko čudne da čak ni najveći stručnjaci NASA ne znaju o čemu je reč.

Objekat koji je nazvan „2016 VF9“ uočen je u novembru prošle godine, tokom projekta NASA „Niovajz“. Naučnici veruju da je objekat širok jedan kilometar, a najbliže Zemlji, na daljini od 51 milion kilometara, naći će se 25. februara.

Ilustracija
Ilustracija

Objekat „2016 VF9“ je prilično zbunio naučnike NASA koji nemaju odgovor na pitanje da li je reč o kometi, asteroidu, ili nečemu trećem. „Ne zna se da li je taj objekat možda nekad bio kometa, ali nas uči tome da je granica između komete i asteroida vrlo nejasna… Ko zna, možda je vremenom izgubio svoje prave karakteristike koje se možda nalaze ispod njegove površine“, otkrio je Džejms Bauer, zamenik direktora Laboratorije NASA za raketnu propulziju Džejms Bauer. Prema generalnom pravilu, asteroidi su stenoviti ili imaju više metala, dok su komete „ledenije“. Objekat „2016 VF9“ je taman i nema refleksiju, što je odlika komete, ali nema prašinu i oblak gasa koji su karakteristični za komete.

 

KOMENTARIŠI