Foto: B.P.

U Požarevcu je danas nastavljena akcija “Privreda bez granica”. Podsećamo da je akcija počela 18. januara 2018. godine kada je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao firme “Unver Savić i “Diprom”, kao i gradilište gde će se od 19. aprila 2018. godine otvoriti Ritelj park “STOP SHOP”.

Akcija je nastavljena 29. januara obilaskom firme “Hella Radojković”, kao i firme “STYLINE”.

Danas, 18. aprila, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je Market parket i firmu Lion.

Spasović je prilikom obilaska Market parketa rekao da je lokalna samouprava akcijom “Privreda bez granica” obilaskom preduzetnika, malih i srednjih preduzeća koji su stub razvoja Požarevca ispunila obećanja što se tiče stvaranja uslova za investitore.

Foto: B.P.

Ovom prilikom gradonačelnik je napomenuo da grad sa Ministarstvom prosvete ima u planu da sledeće godine otvori još nekoliko odeljenja dualnog obrazovanja drvo-prerađivake industrije, kao i za tekstilnu. Ovaj potez lokalne samouprave imaće za cilj da privrednici dobiju stručno zaposlene, odnosno stručnu radnu snagu.

Foto: B.P.

Vlasnik Market parketa Dejan Dinić rekao je da firmi nedostaju kadrovi u drvnoj industriji, ali da firma i sa tim problemima i dalje uspešno posluje, koja trenutno ima 40 zaposlenih radnika.

Foto: B.P.

Dinić je ovom prilikom rekao da je već razgovorao sa lokalnom samoupravom i da će u nastupajućem periodu i nedostatak kadrova biti otklonjen.

Foto: B.P.

Akcija “Privreda bez granica” nastavljena je posetom firme Lion koja se nalazi preko puta STOP SHOP-a.

Foto: B.P.

Nebojša Blagojević, vlasnik Liona rekao je da se firma u početku bavila trgovinom, a da je kasnije prešla na proizvodnju pločastog nameštaja i kuhinja.

Foto: B.P.

Blagojević je rekao da je firma radila dugi niz godina, bila je jedna od vodećih firmi u proizvodnji nameštaja u Srbiji, ali su se vremena promenila, jer je potražnja za ovakvom vrstom nameštaja opala, tako da nedostaje tržište. On je ovom prilikom rekao da je pomoć i saradnja sa lokalnom samoupravom potrebna, a da firma trenutno u proizvodnji ima 15 zaposlenih.

Foto: B.P.

Spasović je rekao da je firma Lion jedna od prvih u Srbiji po proizvodnji nameštaja, koja poseduje industrijske mašine za velike proizvodne serije.

Gradonačelnik Požarevca rekao je da povezivanjem ove kompanije sa privrednicima drugih kompanija u Srbiji može doći do porasta proizvodnje, ali i marketing nastup kompanije koji je jako važan.

4 KOMENTARA

  1. Realno Bane nije loš ni kao čovek to se vidi ali ni na funkciji takodje. Treba da nastavi ovako. Pravda pobedjuje…

KOMENTARIŠI