Nestorović: Nek mi uzmu licencu, ja sam u penziji, tek onda ću...

Nestorović: Nek mi uzmu licencu, ja sam u penziji, tek onda ću da pričam šta hoću

Bivši član Kriznog štaba dr Branislav Nestorović, koji je svojim izjavama izazivao mnogo pažnje ali i burnih reakcija javnosti, kaže da mu je sve dozlogrdilo.

On je u intervjuu za Kurir rekao da svake dve godine neko hoće da mu uzme licencu. “Pa, neka mi je uzmu, ja sam u penziji. Ali onda kada mi je uzmu, tek onda mogu da pričam šta hoću”, rekao je on i dodao da mu je dozlogrdilo.

Podsetimo, protiv dr Nestorovića deo lekara iz udruženja “Ujedinjeni protiv kovida” podneo je prijavu Lekarskoj komori Beograd zbog navodne povrede Etičkog kodeksa, odnosno zbog njegove izjave “da bi pre umro nego primio vakcinu protiv koronavirusa”. 

“Imam predlog za Ujedinjene protiv Covida (a ja mislim da smo svi protiv). Odredite jednog ili dva kolega i da sučelimo stavove na nekoj nacionalnoj tv”, napisao je Nestorović na Fejsbuk profilu juče.

A za današnji Kurir je rekao: “Prvo, u toj grupi Ujedinjeni protiv kovida znam puno ljudi i oni sigurno nisu potpisali tako nešto. Drugo, to je jedna dosadna i glupa priča. Pozvao sam ljude iz tog udruženja da odrede jednog, dva čoveka da sednemo pred kamere i da na nacionalnom programu vidimo šta ko misli o tome. Tužiti nekog zbog stručnog mišljenja, posebno sada kada je izašlo istraživanje sa Stenforda, najveće svetske epidemiologije, da zatvaranje i ograničavanje kretanja nemaju nikakvog uticaja na epidemiju, potpuna je besmislica.”

KOMENTARIŠI