Foto: Urban City / B.P.

Sektor za vanredne situacije u četvrtak je dobio još deset vatrogasno-spasilačkih autocisterni i pet „auto-mehaničkih lestvi“ koje je nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Autocisterne „Iveko“, kapaciteta 7.000 litara, biće isporučene upravama za vanredne situacije u Beogradu i Novom Sadu, i odeljenjima za vanredne situacije u Zrenjaninu, Кikindi, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju i Subotici.

Pet „auto-mehaničkih lestvi“ maksimalne radne visine od 32 metra, biće isporučene Upravi za vanredne situacije u Beogradu i odeljenjima za vanredne situacije u Leskovcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je prisustvovao primopredaji te opreme u Beogradu, saooštilo je njegovo ministarstvo i navelo da je u poslednje tri godine vatrogasno-spasilačkim jedinicama isporučeno 228 vozila i da svi vatrogasci-spasioci imaju nove uniforme.

Ministarstvo je navelo da su ove godine vatrogasci-spasioci imali 25.916 intervencija, od čega su 20.223 bila požari, i spasli 1.283 osobe.

KOMENTARIŠI