Novi dečiji mobilijar preko puta autobuske stanice

Novi dečiji mobilijar preko puta autobuske stanice

Zahvaljujući saradnji Ministarstva omladine i sporta i Grada Požarevca, projekat je finansiran od strane Evropske unije, određeno je nekoliko lokacija za izgradnju dečijih mobilijara.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove na izgradnji mobilijara u ulici Knez Milošev venac preko puta autobuske stanice, koji se nalaze u završnoj fazi. On je tom prilikom rekao da su pored ove lokacije mobilijari postavljeni u ulicama Čede Vasovića i Vase Pelagića.

Foto: Grad Požarevac

Spasović je rekao da u narednom periodu Ministarstvo omladine i sporta ima u planu izgradnju  dečijeg mobilijara u Knićaninovoj ulici kod Medicine rada, a Grad Požarevac je izdvojio 50 miliona dinara za ozelenjavanje javnih površina:

“Upravo ovu lokaciju u ulici Knez Milošev venac oplemenićemo zelenilom, posadićemo dosta drveća, tako da će ovaj deo grada gde se odvija živa aktivnost dobiti nove sadržaje. Naravno, ne zadržavamo se samo na tome, predviđena su značajna sredstva za ozelenjavanje „Lamele“ kod  novog kružnog toka i kod Mesne zajednice Vasa Pelagić, gde već postoji mobilijar uradićemo novi park. Takođe, u Kostolcu biće izdvojeno 60 miliona dinara za sadnju preko 1.700 sadnica“, kazao je Spasović.

Foto: Grad Požarevac

On je poručio da pored izgradnje komunalne infrastrukture koja je preko potrebna gradu da bi mogao da se razvija dalje, neophodno je oplemenjivanje prostora, podizanje životnog standarda i poboljšanje kvaliteta života građana.

KOMENTARIŠI