Novi iPhone stiže za nedelju dana, poznate karakteristike svih modela

Novi iPhone stiže za nedelju dana, poznate karakteristike svih modela

Tehnološki gigant iz Kupertina je i zvanično potvrdio: novi iPhone uređaji zvanično će biti predstavljeni u utorak 10. septembra, sedištu kompanije Apple.

Na događaj će, kako je i očekivano, biti predstavljena tri nova modela telefona, naslednika aktuelnih iPhonea XS, XS Max i XR.

Najveća novina, odnosno promena u odnosu na prethodne modele, je sistem od tri kamere na poleđini, koji se i vizuelno dosta razlikuje u odnosu na dosadašnja rešenja. Osim toga, novi telefoni bi trebalo da imaju i podršku za elektronsku olovku Apple Pencil, sličnu onoj kod Samsungove Note serije.

Sva tri modela pokreće isti A13 čip, ali se razlikuju po količini RAM memorije kao i prema kapacitetu baterije koja ih napaja.

U prethodnom periodu bilo je dosta nagađanja, spekulacija i procurelih informcija, tako da specifikacije još uvek nisu zvanične. I pored toga, on će, gotovo je sigurno, izgledati ovako:

Foto: Printscreen / Twitter

I pored toga što se još uvek spkuliše kako će se novi iPhone uređaji tačno zvati, tj. da li će kao i njihovi prethodnici nositi oznake iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max, sigurno je da će pretprodaja novih telefona početi 13, a zvanični početak prodaje je 20. septembra.

KOMENTARIŠI