Novi red vožnje ponovo ne odgovara zaposlenima i srednjoškolcima

Novi red vožnje ponovo ne odgovara zaposlenima i srednjoškolcima

Od subote, na prugama “Infrastrukture železnice Srbije” počeo je da se primenjuje novi železički red vožnje, koji će važiti narednih godinu dana.

Novi red vožnje železnicom na relaciji Požarevac-Smederevo, stupio je na snagu 13. decembra, ali ni on, kao ni prethodni, ne odgovara zaposlenima i srednjoškolcima.

Na ovoj relaciji ima ukupno šest polazaka: u 6.10, u 8.20, u 11.10, u 14.05, u 18.22 i u 22.15. Ovi termini ne odgovaraju zaposlenima  koji rade od šest ujutru, ali ni onima koji idu u drugu smenu, jer će u Smederevo stizati čak dva sata ranije.

Što se tiče đaka, satnica je podesna za prvu smenu, ali ne i za drugu, jer će čekati skoro dva sata do nastave. Najveći problem imaće i zaposleni i đaci koji se iz Požarevca vraćaju u Smederevo uveče, jer, polazak u 18.22 je preran, a u 22.15 prekasan.

Što se tiče relacije Smederevo-Požarevac, vozovi kreću u 5, u 7.10, u 9.55, u 12.30 i u 19.45. Ovi termini odgovaraju samo zaposlenima iz prve, i đacima iz druge smene. Ranije je lokalni red vožnje bio usklađivan sa smenama zaposlenih i đaka, jer su oni najbrojniji među putnicima.  Međutim, poslednjih nekoliko godina donosi se takav red vožnje da oni odustaju od prevoza vozom. Najgore je to što takav prevoz nema alternativu, jer autobusi zmeđu Požarevca i Smedereva ne saobraćaju, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI