Obdukcija delova tela pronađenih kod Kostolca zakazana za nedelju

Obdukcija delova tela pronađenih kod Kostolca zakazana za nedelju

Obdukcija delova tela, koje je sinoć pronađeno u Dunavu kod Kostolca, zakazana je za nedelju, a nadležni će sa tela uzeti i DNK profil, koji će uporediti sa uzorcima nestalih osoba u bazi, kako bi se utvrdio identitet, preneo je Pink.

Izvor Pinka objašnjava da je nemoguće na drugi način utvrditi o kome se radi, jer je leš u poodmakloj fazi raspadanja.

– To je zapravo deo tela, radi se o donjim ekstremitetima – nogama, dok gornji deo tela nedostaje. Nije uočena ni odeća, samo obuća. Iz tog razloga je nemoguće na drugi način obaviti idetifikaciju. Bez DNK analize nemoguće je čak utvrditi i da li se radi o muškarcu ili ženi – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

On napominje da će obdukcijom nadležni pokušati i da utvrde uzrok smrti.

– S obzirom na to da se radi o ostacima tela, proverava se da li su ga pojele ribe ili je u pitanju nešto drugo, pa čak i zločin – kaže sagovornik za Pink.

Podsetimo, telo je juče pronašao alas koji je pecao u blizini. Telo je došlo do obale u delu koji se zove Pepelište, jer se tu odlaže pepeo od elektrane.

Matejev DNK profil nalazi se u bazi naše policije, a njegov otac je ranije potvrdio da mu je uzet bukalni bris radi upoređivanja, što je bitno za istragu i potragu.

KOMENTARIŠI