Foto: Urban City / ilustracija

Od 130.000 privrednika koji su u obavezi da pređu na novi sistem E- fiskalizacije do sada je to učinilo – njih oko 10.000. Nadleži apeluju – da taj proces ubrzaju. Subvencije su isplaćene, a do isteka roka ostalo je manje od dva meseca.

U proširenom obuhvatu fiskalizacije, od maja će pozorišta, muzeji i sve ustanove kulture biti u obavezi da izdaju fiskalne račune.

“Prepoznajemo značaj fiskalizacije i u nju smo krenuli na vreme nismo čekali april”, rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Pozorišta “Duško Radović”.

“Ovde smo imali priliku da vidimo da pored procesa fiskalizacije podržava se i proces bezgotovidnskog plaćanja u jednom uređaju što nije bilo moguće u starom modelu”, kaže Dragana Marković, direktorka Poreske uprave.

Na godinu dana besplatno, platni terminal sa fiskalnim uređajem i uslugama, ponudila je Banka Poštanska štedionica.

“Imamo 208 verovali ili ne, što softverskih što hadverskih rešenja upravo za ovaj novi sistem fiskalizacije, dakle, može da se bira. Isplatili smo sve subvencije koje su tražili i nema razloga da ovaj sistem ne sprovedemo do kraja i kako treba”, kaže Siniša Mali, ministar finasija.

Subvencije je dobilo 125.000 privrednika, obavezu da pređu na elektronsku fiskalizaciju imaju svi koji posluju sa fizičkim licima.

KOMENTARIŠI