U Centru za kulturu Požarevac u nedelju je održana Svečana akademija povodom 165 godina apotekarstva Braničevskog okruga i 60 godina državnog apotekarstva Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“.

Nakon intoniranja državne himne goste je pozdravila direktorka Tatjana Činč koja je istakla da su stub uspešnosti „Apoteke Požarevac“ njeni radnici i da su oni najveća vrednost apoteke:

„Sagledavanje očekivanja i zahteva zaposlenih i ulaganje u ljudske resurse kroz kontinuirani profesionalni razvoj i usavršavanje, važan su osnov napretka ove ustanove“.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je rekao da nas ovi jubileji obavezuju na to da čuvamo tradiciju i poštujemo i uvažavamo sve one koji su svojim delovanjem doprineli da apotekarstvo postane prestižna grana uglednih radnika u zdravstvu:

„Složićemo se da okolnosti, u kojima zaposleni obavljaju svoje poslove, ne mogu uvek da se podvedu pod idealne ili jednostavne, zato je bitno da svaki pojedinac maksimalno revnosno obavlja svoje zadatke kako bi rezultati i postavljeni ciljevi bili ostvareni. Vi ste, dame i gospodo u toj težnji uspeli i predstavljate primer drugim ustanovama, preduzećima i organizacijama kako i na koji način treba sprovesti pred sobom postavljne zadatke. Da bi razumeli o kakvim okolnostima se radi ne treba ići daleko u istoriju i prisetiti se o kakvim izazovima se sve radilo. Nedavno smo svi bili suočeni sa jednom od najvećih pošasti 21. veka, virusom kovid 19. Vi ste u prve redove te neravnopravne borbe ušli hrabro, odlučno i pre svega maksimalno posvećeno. To su razlozi zašto su farmaceuti i farmaceutski tehničari iz te borbe izašli kao istinski junaci. Izloženi ogromnom pritisku vi i u najtežim trenucima niste odstupali ni za pedalj pokazujući veliku dozu odgovornosti, bespoštednosti, znanja i ljubavi za svakog pacijenta. Na kraju, pored osnovne misije koju sprovodite, treba pohvaliti i poslovnu politiku Zdravstvene ustanove Apoteka Požarevac. Danas, što priznaćemo nije čest slučaj u ovoj branši, mi govorimo o izuzetno uspešnoj ustanovi, sa jasno definisanom organizacionom strukturom i precizno postavljenim ciljevima razvoja. Svakako do tih rezultata nije moglo da se dođe preko noći već kvalitetnim kontinuiranim rukovođenjem i domaćinskim poslovanjem. Uveren sam da će postavljeni trendovi biti ispoštovani i u vremenima koja su ispred nas, te da će Zdravstvena ustanova Apoteka Požarevac ostati lider u svojoj branši sa jedne i institucija za ponos svih Požarevljana sa druge strane.“

Ovom prilikom direktorka Tatjana Činč je uručila plaketu koja je od ove godine ustanovljena, za 40 godina rada i izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji ove apotekarske ustanove, Nebojši Jorgovanoviću, magistru farmacije. Jorgovanović je u svom obraćanju istakao da mu je ovo jedno od najdražih priznanja koje je dobio u svojo dugogodišnjoj karijeri.

U kulturno umetničkom programu nastupili su „Srpski pravoslavni pojci“ i prikazan je film „Biserni đerdan državnog apotekarstva“ o istorijatu ove ustanove i njenom značaju za Braničevski okrug u sadašnjosti.

POVEZANE VESTI:

Zdravstvena ustanova “Apoteka“ Požarevac proslavila 55 godina postojanja

KOMENTARIŠI