Pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“ obeležena je ovogodišnja Dečija nedelja u Kostolcu.

Obzirom na epidemiološku situaciju izazvanu virusom Covid-19, ovogodišnja nedelja posvećena mališanima realizovana je u malo drugačijim uslovima, uz poštovanje svih mera i preporuka nadležnih službi i socijalne distance. Vaspitači kostolačkog vrtića „Majski cvet“ svakog dana tokom godine maksimalno su posvećeni deci sprovodeći razne aktivnosti, međutim Dečija nedelja za najmlađe predstavlja posebne dane i dočekuju je sa širokim osmehom na licu. Upravo tih dana pažnja javnosti je usmerena deci, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima.

Od 5-og do 9-og oktobra deca su aktivno učestvovala u svim manifestacijama u cilju afirmacije njihovih sposobnosti. Dečija nedelja započeta je sportskim aktivnostima, dok je utorak bio dan posvećen slikarstvu i tim povodom mališane je posetila gospođa Violeta Kevro, predsednica Likovnog udruženja „Kevro“. Maskenbal je obeležio treći dan Dečije nedelje, dok su u četvrtak mališani uživali u projekcijama crtanih filmova i družili se sa maskotama njihovih omiljenih junaka iz crtaća. Dečija nedelja završena je koncertom grupe „Hard need“, a tokom koncerta najmlađi Kostolčani pokazali su i svoje igračko umeće.

Povodom obeležavanja Dečije nedelje Gradska opština Kostolac obezbedila je 250 slatkih paketa za sve mališane kostolačkog vrtića. Predstavnici lokalne samouprave Marijana Božić, članica kostolačkog Veća i Maja Zdravković, pomoćnica predsednika Gradske opštine Kostolac, slatke pakete za mališane uručile su Nadi Rajčić, glavnom vaspitaču vrtića „Majski cvet“, koja se ovom prilikom zahvalila u ime svih mališana.

Organizator ove dečije manifestacije je PU „Ljubica Vrebalov“ Požarevac u saradnji sa Centrom za kulturu „Kostolac“ i Gradskom opštinom Kostolac.

KOMENTARIŠI