Obeleženo 27 godina Politehničke škole u Požarevcu

Obeleženo 27 godina Politehničke škole u Požarevcu

Danas, 5. oktobra obeležen je Dan Politehničke škole u Požarevcu

Odlukom Skupštine Opštine Požarevac oktobra 1990. godine osnovana je Politehnička škola, sa sedištem u Požarevcu.

Politehnička škola u Požarevcu ispunjava sve propise i uslove u pogledu školskog prostora, opreme, nastavnog osoblja i sredstava. Osnovna delatnost škole je srednje stručno obrazovanje koje se ostvaruje u dva područja rada i to: saobraćaj i elektrotehnika.

Dobijanjem saglasnosti Ministrarstva prosvete, 2004. godine, u sklopu škole se osniva centar za obuku vozača. Učenici imaju mogućnost polaganja vozačkog ispita B i C kategorije.

Direktor škole Darko Radovanović pozdravio je sve goste koji su prisustvovali i ulepšali obeležavanje 27 godina škole, ali pre svega pohvalio sve učenike i profesore, koji su tim povodom dobili jubilarnu nagradu za 10, 20 ili 30 godina uspešnog rada u školi.

Sredstvima iz budžeta grada Požarevca sve učionice u školi dobile su nove klupe i stolice, dok je škola sopstvenim sredstvima obezbedila automobil marke Ševrolet Spark, okrečene su prostorije i renoviran kabinet za saobraćaj.

Direktor škole Darko Radovanović pozvao je sve humane ljude da se priključe humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za profesorku Požarevačke gimnazije Mariju Vujić kojoj je novac neophodan da dobije životnu bitku sa rakom kostiju.

KOMENTARIŠI