Očekuje se dobra zimska turistička sezona u Srbiji

Očekuje se dobra zimska turistička sezona u Srbiji

SOKOBANJA, Foto: Urban City // B.P.

“Naši turistički centri će biti spremni da prime goste, naravno u skladu sa epidemiološkim merama”, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić.

Ova godina će definitivno i kada se razmišlja o očekivanjima za zimsku sezonu biti, kako je istakao, godina domaćih turista.

Dodao je da će zimska sezona samo smanjiti, ali ne i nadoknaditi štetu koju smo pretrpeli zbog nedolaska stranih turista ove godine. Kada je reč o pomoći hotelijerima, Ljajić je rekao da očekuje da isplata počne ove ili početkom sledeće sedmice.

U avgustu je, kaže, čak 23 odsto rast domaćih turista u odnosu na avgust 2019. i to, dodaje, već znači za oporavak našeg ukupnog turizma i one manje destinacije koje su bile nedovoljno poznate, s obzirom da je seoski turizam tokom leta doživeo ekspanziju.

“Želimo da se to nastavi i da napravimo od seoskog turizma još jedan turistički proizvod koji će donositi značajan prihod”, naveo je Ljajić.

Može se, kaže, očekivati da će 2021. godine, ako epidemiološka situacija bude bolja, dolazak gostiju iz regona i da bi to mnogo značilo, jer bi mogao onda da se očekuje dolazak i inostranih gostiju.

“Ne možemo ništa da predividimo. Realnije je da se 2021. obraćamo domaćem turisti”, kaže Ljajić.

KOMENTARIŠI