Od petka skuplje registarske tablice

Od petka skuplje registarske tablice

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Izrada registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila – duplikat (par) ubuduće će koštati 2.184 dinara (do sada je bilo 1.093 dinara), dok će trošak za izradu registarske tablicu za priključno vozilo – duplikat (komad) iznositi 1.248 dinara (do sada 623 dinara), objavljeno je u Službenom glasniku.

Vlada Srbije dopunila je Uredbu o vrstama usluga koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova i visini taksi za pružene usluge.

U Uredbi se navodi da se pored taksi propisanih za usluge izdavanja javnih isprava, ličnih dokumenata i registarskih tablica, plaća i iznos koji predstavlja troškove njihove izrade.

Naknada za troškove izrade ovih registarskih tablica uplaćivaće se na račun Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca (980-333-07) kao i do sada.

Pored naknade troškova za izradu, plaća se i Republička administrativna taksa, od 1.140 dinara, odnosno 580 za priključna vozila. To praktično znači da će tablice od petka koštati 3.324 dinara za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila.

Uredba je objavljena u Službenom glansiku 15. jula.

KOMENTARIŠI