Od utorka punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja u još minimum 50 gradova

Od utorka punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja u još minimum 50 gradova

Foto: Pixabay // ilustracija

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže za RTS da se od utorka, pored 11 gradova u kojima je moguća vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, otvaraju punktovi u još minimum 50 gradova. Apeluje da građani ne čekaju i da se vakcinišu, jer je, navodi, samo brza i masovna vakcinacija izlaz iz ove situacije.

Mirsad Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, izjavio da je prvu dozu vakcine primilo 1.435.000 građana Srbije, drugu dozu 1.017.000.

“Imunizovano je oko 651.000. Nastavljamo sa brzom imunizacijom. Ljudi, morate da shvatite da je spas za izlazak iz ove situacije brza vakcinacija”, kaže Đerlek.

Od utorka se, kaže, pored 11 gradova gde ima vakcinacije bez zakazivanja, otvara još minimum 50 gradova.

“Želimo da stignemo do najudaljenijih mesta u Srbiji, do ruralnih područja. Obilazeći teren, primetili smo da ljudi imaju više razloga zašto se nisu prijavili e-Upravi. Moramo im prići i pomoći da se što više imunizuju. Hajde da sledimo primer Izraela, čiji su se građani vratili u normalan život. Ako želimo da se vratimo normalnom životu, nemamo vremena da čekamo, koliko sutra, jedini spas je brza i masovna imunizacija”, naglasio je Đerlek.

Imaćemo, kaže, u aprilu milionske doze vakcina.

“Problem je samo do nas. Biće velike doze i ‘Sinofarma’ i ‘sputnjika’ i ‘Fajzera’ i iz Kovaksa. Biće za svakog ko želi da se vakciniše. Čak i za one koji nisu pozvani preko e-Uprave. Idite na sve punktove, nemojte čekati da budete pozvani, primiće vas. Bitne su brzina i masovnost. Nemojmo da čekamo ako želimo da letos idemo na odmor i da se vratimo normalnom životu”, naglasio je Đerlek.

Otvaraju se punktovi gde nije potrebno zakazivanje, kaže, pa građani ne moraju da se prijavljuju, neka dođu.

“Jedva čekamo da dođu”, zaključio je Đerlek.

KOMENTARIŠI