Odlučeno kako će učenici pohađati nastavu

Odlučeno kako će učenici pohađati nastavu

Foto: Pixabay // ilustracija

Model rada u školama naredne nedelje trebalo bi da bude sproveden “vrlo slično kao i do sada”, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Predrag Kon je, gostujući na Televiziji Tanjug, rekao da roditelji ne prijavljuju školama zaraženu decu, ali i da to nije dovoljan razlog da bi moglo da se razmišlja da se škole potpuno prebace na onlajn nastavu.

Kon je istakao da se glavni problem prenošenja virusa ne nalazi u školama i dodao da medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata, pa se tek onda, kaže, može razmišljati o pomeranju raspusta.

“To tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje”, rekao je Kon.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola preporučio je danas da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama.

Kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu prosvete, preporuke Tima biće upućene Kriznom štabu, a odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biće doneta sutra.

1 KOMENTAR

  1. Ma vi niste normalni uvedite vise onlajn, deca i njihovo zdravlje su najbitniji, gomila roditelja salje decu bolesnu u skolu i nikog za to nije briga!

KOMENTARIŠI