Održan 5. Kostolački kotlić, spremalo se u 140 kotlića

Održan 5. Kostolački kotlić, spremalo se u 140 kotlića

Foto: Urban City / / Arhiva // ilustracija

U nedelju, 6. avgusta povodom Dana rudara na Sportsko rekreativnom centru “Topoljar”, održana je tradicionalna manifestacija “Kostolački kotlić 2023”.

Manifestaciju je svečano otvorio Dragan Nikolić v.d. direktora “Centra za kulturu” Kostolac koji je čestitao 6. avgust – Dan rudara uz želju da ga svake naredne godine dočekujemo u zdravlju i veselju sa još bogatijim i raznovrsnijim programom.

140 kotlića se ove godine borilo za naziv najbolje riblje čorbe.

Stručni žiri činili su Dragana Grozdanić, profesor kuvarstva u Ekonomskoj školi, Jelena Blagojević šef kuhinje Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca i Zoran Cvejić.

Konkurencija bila velika, žiri je imao težak i nezahvalan zadatak, da izabere najbolje u kuvanju riblje čorbe.

Najbolju riblju čorbu skuvao je Zoran Lazić iz Dubravice. Nagradu letovanje u Grčkoj za dve osobe i pehar pobedniku manifestacije uručili su predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski i predsednica Skupštine, Milena Cerovšek. Drugo mesto pripalo je Goranu Markoviću Tozi iz Kostolca, a nagrada je produženi vikend za dve osobe u Vrnjačkoj banji. Treće mesto zauzeo je Milan Stević iz Kostolca, koji je osvojio produženi vikend na Zlatiboru za dve osobe. Prva tri mesta pored nagrada i pehara dobila su i rubinove pakete. Četvrto mesto pripalo je je Gordani Lazić iz Dubravice, a peto Sunčici Aćimović takođe iz Dubravice. Oni su kao nagradu dobili velike kotliće.

Najlepša kuvarica „Kostolačkog kotlića“ je Srna Damnjanović dok je specijalna nagrada uručena promoteru ovogodišnjeg takmičenja Cvejić Zoranu, koji je pružio veliki doprinos u organizaciji.

Nagradna lutrija je privukla dosta naših sugrađana koji su želeli da učestvuju, glavnu nagradu veliki roštilj dobio je Jovanović Joca.

Bend „Noć do podne” je svirao tokom dana i bio zadužen za dobro raspoloženje, kako takmičara tako i svih posetilaca manifestacije.

Manifestaciju je obeležila i dodela nagrada i pehara za memorijalni turnir u malom fudbalu „Miomir Cvijić Rus“ . Prvo mesto osvojila je ekipa “Rusovi sokolovi”. Drugo mesto pripalo je ekipi “Kopovi Kostolac” , a na trećem mestu našla se ekipa “Termoelektrane Kostolac”.
Pehare i nagrade najboljima na turniru u malom fudbalu uručio je predsednik Sindikata “Kopovi Kostolac” Danijel Radosavljević.

U okviru manifestacije održana je Izložba tradicionalnih jela, koja je bila takmičarskog karaktera. Nagradu za najlepšu trpezu dobilo je Udruženje žena Klenovnik. Udruženje žena Ostrovo dobilo je nagradu za najlepše tradicionalno slatko jelo, dok su “Zlatne ruke” Narodne biblioteke Osečina osvojile nagradu za najlepše tradicionalno slano jelo.
Spektakularan vatromet je upotpunio tradiconalnu manifestaciju dok su posetioci mogli da uživaju u hitovima pevača narodne muzike Nikole Rokvića.

Organizator manifestacije je Centar za kulturu Kostolac, pod pokroviteljstvom Grada Požareva, Gradske opštine Kostolac i sindikata “Termoelektrane Kostolac” i “Kopovi Kostolac”.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Gradske opštine Kostolac pod nazivom “MI RAZUMEMO REČ BUDUĆNOST”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI