Koalicija “Srbija protiv nasilja” (SPN) organizovala je sinoć još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), kome je prisustvovalo nekoliko desetina pristalica, a saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je za to vreme zaustavljen.

Predstavnik koalicije SPN Miroslav Aleksić rekao je da će čekati stav Republičke i Gradske izborne komisije po pitanju njihovih zahteva da se ponište izbori na svim nivoima, a da sutra ističe rok za izjašnjavanje.

On je izneo tvrdnju i da je posmatračka misija CRTE navela dokaze o krađi glasova na izborima, zbog čega bi, kako je rekao, trebalo da  odgovaraju svi oni koji su “u toj krađi učestvovali” između ostalog i nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Aleksić je rekao i da će pravnici koalicije SPN nastaviti da vrše uvid u birački materijal koji su započeli sinoć.

Na skupu su bili predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” Dragan Đilas, Zdravko Ponoš, Pavle Grbović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić, Marinika Tepić, Vladimir Obradović, Borko Stefanović.

Protest je prvi put održan u ponedeljak kada su Tepić i Aleksić ušli u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Tepić je tada počela štrajk glađu, koji će, kako je rekla, nastaviti do ispunjenja zahteva, a od sinoć su se, u tom vidu protesta, pridružile i dve narodne poslanice, Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada.

Predstavnici koalicije traže poništavanje izbora na svim nivoima, kao i ažuriranje biračkih spiskova, preneo je Tanjug.

KOMENTARIŠI