Danas, 27. septembra održana je konferencija za medije u prostorijama Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i predsednik Gradskog odbora SNS-a rekao je da je su u ponedeljak počeli radovi na uređenju industrijske zone sa saobraćajnicama. Vrednost radova je blizu osam miliona dinara. Spasović je podsetio da je bilo problema sa podzemnom infrastrukturom, posebno kanalizacijom. Spasović je najavio i izgradnju fabričkog postrojenja i početak rada nove fabrike u Požarevcu, a do kraja godine se očekuje da se završi pravna procedura.

Bane Spasović, Foto: Urban City // arhiva

Radovi su započeli i u Ratarskoj ulici na zameni azbestno-cementnog vodovoda u vrednosti od 28 miliona dinara u dužini od 1,300 metara. Pored ovih radova, biće sređene i oštećene saobraćajnice, naročito pored škola.

Medijima se obratio i Slaviša Stojković, predsednik Agrarnog fonda i sekretar Gradskog odobra SNS-a. On je rekao da će 1. oktobra biti raspisan konkurs za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2019. godinu grada Požarevca.

Slaviša Stojković, Foto: Urban City // arhiva

Ove godine je za subvencije odvojeno više od 30,2 miliona dinara, što je više od 100.000 evra više za subvencije u odnosu na prošlu godinu. O ovome je Urban City već pisao, opširnije OVDE.

“Grad Požarevac je u 2019. godini postigao nešto u oblasti poljoprivrede što nije već 30 godina, a to je da dva procenta budžeta grada Požarevca odlazi za direktne investicije za poljoprivredu”, rekao je Stojković.

KOMENTARIŠI