Održana prezentacija idejnog rešenja za zatvoreni bazen

Održana prezentacija idejnog rešenja za zatvoreni bazen

U Gradskoj upravi u Smederevu gradonačelnici dr Jasni Avramović, sa saradnicima, arhitektonsko idejno rešenje za izgradnju zatvorenog bazena predstavio je stručni tim projektantske kuće Elkoms d.o.o. Beograd

U Gradskoj upravi u Smederevu gradonačelnici dr Jasni Avramović, sa saradnicima, arhitektonsko idejno rešenje za izgradnju zatvorenog bazena predstavio je stručni tim projektantske kuće Elkoms d.o.o. Beograd. 

Izrada projektno tehničke dokumentacije za zatvoreni bazen je sastavni deo projekta – „Vodeni sportovi – zdrava budućnost za našu decu“, koji grad Smederevo sprovodi u saradnji sa opštinom  Gilad,  u okviru realizacije  Interreg- IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, finansiranog od strane EU.

-Smederevo je jedan od retkih gradova ove veličine koji nema zatvoreni bazen, a poznato je koliko je jedan takav objekat potreban za razvoj i zdravlje dece, omladine i odraslih. Lokalna samouprava će se zato potruditi da već tokom sledeće godine obezbedi potrebna sredstva, da li preko IPA fondova ili razvojnih agencija, i uz učešće grada, kako bi ovaj projekat mogao da se realizuje do kraja. Smederevo i Smederevci zaslužuju, ne jedan, već više ovakavih objekaata, i ja sam presretna da smo krenuli u njegovu realizaciju, mada je ovo tek prvi korak do konačnog cilja. Kažu „da svaki dugi put počinje prvim korakom“. Posle čekanja dugog 50 godina napravili smo taj prvi korak, ali bolje ikada nego nikada. Stoga hvala svima koji su uložili svoje znanje, iskustvo i energiju da na potesu gde se Jezava uliva u Dunav, što je svojevrsni izazov zbog specifičnosti konfiguracije tla, i blizine Tvrđave, sačine kvalitetno idejno arhitektonsko rešenje za ovako značajan projekat – rekla je dr Jasna Avramović.

Foto: Grad Smederevo

Gradonačelnica je posebno istakla da su sledeća faza razvoja Smedereva turizam, kultura, podizanje životnog standarda ljudi, a ovakvi objekti, nakon stabilizacije industrije i privrede, sastavni su deo te nove vizure razvoja našeg grada.

Arhitektonsko idejno rešenje zatvorenog bazena u Smederevu predstavio je prof. Borislav Petrović, sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, sa saradnicima. Pored ostalih, prezentaciji su prisustvovali Snežana Jejić, stručni saradnik u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture, i Dejan Radovanović, direktor Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

KOMENTARIŠI