Na Dunavu, kod Golupca, tokom proteklog vikenda održana je tradicionalna regata „Golubački grad“ na kojoj su jedriličari Palića postigli zapažene rezultate i okitili se sa osam medalja.

Proteklog vikenda održana je regata „Golubački grad“ na Dunavu koja je ujedno bila i bodovnog karaktera za Državno prvenstvo. Takmičari Jedriličarskog kluba „Palić“ su ostvarili vrlo zapažene rezultate i osvojili osam medalja.

Na regati je učestvovalo 75 takmičara iz Srbije, a održano je šest trka. Palićani su se okitili sa osam odličja, po tri zlatna i srebrna i dva bronzana.

Medalje su poneli takmičari Jedriličarskog kluba “Palić”, u klasi “4.7” generalno – Kristina Boja (zlatna medalja), Dario Bešić (srebro). U klasi “4,7” za devojčice, Kristina Boja je opet stigla prva do clja. U klasi “4.7” za dečake, Dario Bešić je bio drugi, a u klasi “Laser standard” osvojio je bronzu.  U klasi “Optimist generalno” i “Optimist za dečake” Nenad Zakić okitio se srebrnim medaljama, dok je Bertlan Molnar u klasi za dečake do 12 godina uzeo zlato.

Dobre rezultate su postigli i ostali takmičari JK “Palić”, u sastavu: Mate SalaiAleksa SretenovićLuka SretenovićSven SkenderovićTamaš ArnoldRoland Kovač i Robert Kovač. Mlade takmičare je na regatu „Golubački grad“ vodio trener kluba, Dejan Zakić.

Zahvaljujući ovim rezultatima, nekoliko takmičara JK „Palić“ obezbedilo je plasman za učešće na Evropskom prvenstvu za klasu “Optimist”, kao i za “Laser standard” i “Laser radial” do 21 godina, koji će se održati u oktobru.

KOMENTARIŠI