KOSTOLAC, Foto: B.P.

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, na platou ispred sportske hale u Kostolcu, u subotu 13. novembra, održana je Trka solidarnosti pod sloganom „Da svet poplavi i svi budemo zdravi“.

Kostolac je po ugledu na ostatak gradova u Srbiji i svetu po peti put bio plav.

Svojim prisustvom trku solidarnosti ispred Gradske opštine Kostolac podržali su zamenik predsednika Darko Grubetić, članice Veća Marijana Božić i Milica Jović, pomoćnica predsednika Maja Zdravković i načelnica Uprave Ana Tišma.

Manifestaciju je otvorila Marijana Božić, članica Veća Gradske opštine Kostolac, koja je ovom prilikom istakla:

“Ispred organizatora trke i Gradske opštine Kostolac, pozdravljam sve učesnike današnje trke,  koji su došli da svojim učešćem podrže obolele od dijabetesa. Ova trka podrške je bez propozicija, trči svako koliko može, jer svaki korak je izuzetno bitan, svaki korak vodi ka očuvanju našeg zdravlja.”

U trci solidarnosti učešće su uzele Marijana Božić, članica kostolačkog Veća i Ana Tišma, načelnica Uprave Gradske opštine Kostolac, kao i veliki broj građana svih uzrasta koji su svojim učešćem podržali ovaj događaj.

Trka je organizovana uz poštovanje mera predostrožnosti  usled sprečavanja širenja virusa COVID-19, a njen cilj je pored podrške osobama sa dijabetesom i da se skrene pažnja na značaj fizičke aktivnosti kod prevencije i lečenja ove bolesti.

Organizator trke koja nosi naziv “Da svet poplavi i svi budemo zdravi” je Centar za kulturu “Kostolac” uz podršku “Maraton tima Požarevac” pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

KOMENTARIŠI