Održana završna konferencija povodom XXII Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“

Održana završna konferencija povodom XXII Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“

Predsednik umetničkog veća i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović rekao je, na završnoj konferenciji za medije u požarevačkom Centru za kulturu, da Turistička organizacija grada Požarevca i lokalna samouprava koriste svaku priliku da se diče i predstave naše istaknute ličnosti koji potiču iz ovog kraja, a posebno naše drage dramske umetnike, kao što je Milivoje Živanović.

„Smatram da je visoki renome glumačkih dana, uvažen od strane dramskih umetnika, naših sugrađana ali i širom Srbije. Upravo najveću zaslugu ima ime koje ovaj festival nosi, a to je Milivoje Živanović koji je mnogo dao pozorištu“, rekao je predsednik umetničkog veća Bane Spasović. Spasović dodaje da se lokalna samouprava i turistička organizacija svuda diče poznatim sugrađanima umetnicima, pa tako i Milivojem Živanovićem.

„Svi sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo ko će se pridružiti prethodnim laureatima kao što su Miki Manojlović, Predrag Ejdus, Đurđija Cvetić, Ljuba Tadić“, zaključio je gradonačelnik Bane Spasović.

Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“  počinju 1. i završavaju se 6. aprila, dodelom statuete Milivoja Živanovića i novčanom nagradom od 150 hiljada dinara, najboljem glumcu festivala. Takođe, najbolji glumci večeri dobijaju nagrade, slike koje su slikali požarevački umetnici.

Selektor ovogodišnjih svečanosti Nebojša Bradić, predstavio je predstave koje će biti igrane i rekao da se ove godine obeležava i 80 godina od rođenja značajnog Požarevljanina Slobodana Stojanovića.milivojevii dani 2017 2

U okviru ovogodišnjih svečanosti, 1. aprila u produkciji Narodnog pozorišta Beograd, publika će imati priliku da pogleda predstavu „Narodna drama“. Naredne večeri, odnosno 2. aprila sledi predstava „Ivanov“, A.P. Čehov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd. Ostvarenje „Aveti“ Henrik Izben u produkciji BITEF Teatra, Budva grad teatra, MESS Sarajevo i Hartefakt fonda biće predstavljeno 3. aprila. U požarevačkom Centru za kulturu a u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, 4. aprila gledaćemo predstavu „Pod žrvnjem“, a 5. aprila publika će imati priliku da pogleda i predstavu Aleksandra Popovića „Mrešćenje šarana“ u produkciji Ateljea 212.

U čast nagrađenih biće igrana predstava „Pasivno pušenje“ Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina i u produkciji Zvezdara teatra.

“Sve predstave igraju se u Velikoj sali Centra za kulturu, cena ulaznice je ostala nepromenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosi 600 dinara, i do sada je prodato 80 odsto karata”, rekao je direktor CZK Dragi Ivić i još je dodao da su sve pripreme za ovaj festival privedene kraju.

KOMENTARIŠI