Kulturno-prosvetna zajednica postoji već pola veka. Danas nju čini udruženje ljudi, koji svojim nesebičnim volonterskim zalaganjem za kulturu, naročito radeći sa mladima, daju značajan doprinos.

“Dobar je put kojim obeležavamo završetak Novembarskih dana kulture dodelom Povelja kulture. O svakom koraku u tom pravcu obaveštavali zainteresovane kroz javne oglase u medijima i pozive, da svaki naš partner – saradnik, pa i građani pojedinačno mogu predložiti kandidate za ovu vrednu nagradu, ali isto tako predložiti ugledne poslenike kulture za članove žirija za dodelu nagrade. Potrudili smo se da uz ove divne plakete, koje su rad akademskog slikara Miroslava Arsića u realizaciji likovnog umetnika Pavla Miladinovića, dajemo i novčanu nagradu u vrednosti od 10 hiljada dinara za pojedince. Sredstva su, najvećim delom, dobijena kroz konkurs od Grada Požarevca ali i od donacija”, rekao je između ostalog predsednik Kulturno prosvetne zajednice profesor Zoran Marić.

Nagrađene i sve prisutne goste na današnjem prijemu pozdravio je predsednik Skupštine grada Bojan Ilić koji je rekao, da je kultura jedan od najbitnijih segmenata našeg društva, da je moramo čuvati i negovati, što lokalna samouprava svakako i čini.

Predsedništvo Kulturno-prosvetne zajednice Grada Požarevca donelo je odluku da Povelju kulture dodeli: Marti Blagojević, profesoru solo pevanja, Dejanu Miloševiću, glumcu amateru, Vladici Vinkiću, medijskom radniku, Margareti Sekulović, direktoru OŠ “Sveti Sava” Požarevac, KUD-u „Sveta Petka“ iz Petke i Politehničkoj školi Požarevac.

U čast nagrađenih priređen je umetnički program Marte Bagojević i LJubice Miladinović uz klavirsku pratnju Vojislava Perućice, a nastupio je hor profesora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Požarevac pod rukovodstvom Danijele Šoškić.

 

KOMENTARIŠI