Opština Kučevo dobija jednu od najvećih krečana u ovom delu Evrope

Opština Kučevo dobija jednu od najvećih krečana u ovom delu Evrope

Predsednik opštine Kučevo Vladimir Stojanović, primio je u utorak, zajedno sa predsednicom SO Kučevo Micom Lukić Radenković i članom Opštinskog veća Milošem Petrovićem, visoku kinesku delegaciju u kojoj su se nalazili Xing Xu Peng / menadžer za proizvodnju kreča/, Zhang Yanming / Generalni direktor Gangyuan co, doo Smederevo/, Li Nan/ direktor kancelarije /, Lu Xiao /lawyer from Grandall law firm/ Pi Xneying / /lawyer from Grandall law firm/ i Zoran Đokić, direktor Ogranka Kučevo.

Glavna tema sastanka bila je stvaranje uslova za početak proizvodnje kreča u Kaoni. Predstavnici kineskih investitora upoznali su svoje domaćine sa svim relevantnim segmentima ovog grandioznog projekta – da će se, ako sve bude kako je planirano, sa početkom izgradnje postrojenja koje će proizvoditi 600 tona komadnog kreča za 24 časa ili 200 000 tona na godišnjem nivou, otpočeti u novembru mesecu ove godine.

Kineski partneri su izneli uveravanja da će sve biti urađeno po najvišim evropskim standardima kada je u pitanju zaštita životne sredine – a predstavnici lokalne samouprave su ponudili svu vrstu logističke podrške. Formirani su i radni timovi za sprovođenje projekta, čiji će prvi sastanak biti u utorak 02. aprila u 13 časova.

KOMENTARIŠI