Poziv roditeljima i privrednicima da se priključe akciji 3+

Poziv roditeljima i privrednicima da se priključe akciji 3+

Grad Požarevac se priključio, prošlog meseca, Pokretu za decu „Tri plus“ što podrazumeva da će svaka porodica sa troje i više dece postati vlasnik Ponosne kartice i na taj način će moći da ostvari popuste kod privrednih subjekata koji su se priključili ovoj akciji.

Bojan Ilić predsednik Skupštine Grada Požarevca izjavio je ovom prilikom da mu je drago što je Požarevac pristupio Pokretu za decu 3+ i na taj način će izaći u susret višečlanim porodicama. On je još dodao da lokalna samouprava preduzima čitav niz mera iz populacione politike ali da se na tome neće zaustaviti. Ilić je još rekao da će se akciji odazvati i svi sportski klubovi sa teritorije Grada Požarevca kao i ustanove i javna preuzeća.

Jelena Nikolić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost je istakla da će kartica biti imenovana na majku i omogućiće popuste kod svih privrednih subjekata koji su se priključili ovoj plemenitoj akciji i na taj način pokazali društvenu odgovornost prema najmlađim sugrađanima. Pravo na ovu karticu imaju porodice sa tri ili više deteta od kojih je bar jedno od njih maloletno. Privrednici sami određuju koliki će biti popust i na koje proizvode.

Prijava za dobijanje kartice može se ostvariti pozivom na broj 012/539-716 ili dolaskom u kancelariju 12 Gradske uprave grada Požarevca. Takođe porodice se mogu prijaviti i putem mejla info@szrrpozarevac.rs, ili facebook stranici saveta.

Spisak privrednih subjekata koji su se priključili ovoj akciji može se pogledati na stranici Pokreta za decu „Tri plus“.

KOMENTARIŠI