Foto: A.K.

Opština Malo Crniće je u utorak, 8. novembra proslavila svoju slavu – Mitrovdan, kao i Dan prosvetnih radnika.

Uz prisustvo sveštenih lica sa teritorije opštine Malo Crniće, prerezan je slavski kolač, ovaj čin obavio je protojerej Marko Pekić.

Prisutnim gostima, među kojima su bili direktori javnih preduzeća, predstavnici Policijske stanice Malo Crniće, radnici opštinske uprave Malo Crniće, kao i veliki broj prosvetnih radnika iz škola sa područja opštine, obratio se predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, koji se zahvalio prisutnima na velikom odazivu, i svima poželeo srećan praznik Mitrovdan, kao i Dan prosvetnih radnika.

-Na freskama je Sveti velikomučenik Dimitrije prikazan sa mačem u ruci, kopljem i štitom, što znači da je bio ratnik. Nije slučajno da je baš on svetac i štiti opštinu Malo Crniće, naglasio je Antonijević i dodao: -To je dobra odluka za sve nas, da budemo borci, da istrajemo u svojim namerama, da predano i vredno radimo, jer jedino tako ćemo ostvariti svoj cilj. Samo velikom ljubavlju i u zajedništvu možemo da istrajemo u svim našim ciljevima, rekao je još Antonijević.

Potom je predsednica Skupštine opštine Malo Crniće, Goranka Stević, pozvala predstavnike osnovnih škola da prime nagrade, i zahvalila im se u ime Skupštine opštine na predanosti i velikom zalaganju u poslu kojim se bave. Dobitnici nagrada su Mario Ilić, radnik na finansijsko – administrativnim poslovima u PU „14. oktobar”, Marina Traživuk, medicinska sestra – vaspitač, Katica Janković, profesor biologije i Branko Dejanović, profesor tehničkog obrazovanja u OŠ „Moša Pijade” Malo Crniće, Tanja Ivković, šef računovodstva i Marijana Veljković, profesor informatike i računarstva u OŠ „Milisav Nikolić” Boževac, Tamara Belić, profesor razredne nastave i Ivana Paunović, profesor istorije u OŠ „Draža Marković Rođa” Smoljinac, Miladinka Bogdanović i Zorica Paunović, pomoćne radnice u OŠ „Đura Jakšić“ Toponica.

KOMENTARIŠI