Požarevac u Klubu gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Požarevac u Klubu gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Foto: Urban City / B.P.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je tokom konstitutivne sednice Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem izabran za zamenika predsednika BFC kluba koji posluje u okviru Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Na čelu ove organizacije biće gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a u Predsedništvu su i čelni ljudi Kragujevca – Nikola Dašić, Požarevca – Saša Pavlović i Leskovca – Goran Cvetanović.

Inače, kao tri ključna prioriteta Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) prepoznati su unapređenje upravljanja komunalnim delatnostima i javnom imovinom gradova i opština, kao i uspostavljanje jedinstvenog onlajn registra pasa lutalica.

Gost sednice bio je i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, koji je najavio da će nastaviti posao koji je započela Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

– Projekte će i ubuduće kandidovati lokalne samouprave, shodno svojim potrebama, a prioriteti u njihovom odabiru se neće menjati, baš kao ni budžet za javna ulaganja u lokalnim samoupravama. Jedino će broj projekata biti manji, jer ćemo više finansirati one velike… Najvažnije je da su projekti dobro pripremljeni, jer će se novac izdvajati najpre za predloge koji imaju potpunu dokumentaciju i pribavljene dozvole – poručio je Blagojević.

KOMENTARIŠI