Organizovan trening za specijalizovane jedinice civilne zaštite u Požarevcu

Organizovan trening za specijalizovane jedinice civilne zaštite u Požarevcu

Foto: Urban City

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu organizovali su trening za specijalizovane jedinice civilne zaštite, Voda za zaštitu od požara, danas, 20. maja u prostorijama Vatrogasnog doma. Polaznici su izabrani preko Ministarstva odbrane, a danas ih je bilo ukupno 31.

Foto: Urban City

Specijalizovane jedinice civilne zaštite organizuju se, opremaju i osposobljavaju kao operativne snage za izvršavanje zadataka civilne zaštite u sistemu smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Foto: Urban City

Obučavanje i osposobljavanje pripadnika ovih jedinica predstavlja stalni zadatak i zahteva permanentno angažovanje svih učesnika.

Dr Goran Đorđević, načelnik Odeljenja za vanredne situacije grada Požarevca rekao je da je danas održana osnovna obuka koja traje jedan dan, a održava se periodično i podrazumeva praktični i teoretski deo.

GORAN ĐORĐEVIĆ, Foto: Urban City

Ove jedinice angažuju se kada treba pomoć profesionalnim vatrogasnim jedinicama, a po rečima Đorđevića ove jedinice imaju veliki značaj jer dosta pomažu u šumskim požarima i požarima na otvorenom prostoru.

U praktičnom delu pokazana je kompletna oprema koja treba da se koristi pri gašenju požara.

KOMENTARIŠI