U prostorijama Medicinske škole, od 10:45 do 12:30 časova, organizovano je druženje sa decom i roditeljima iz Udruženja 8. Dan.

Foto: Facebook / Medicinska škola

Udruženje 8. Dan je humanitarno-neprofitabilno udruženje. Članovi su osobe/deca sa L-Daunovim sindromom. Osnivači ovog Udruženja su sami roditelji, staratelji i hranitelji.

Daunov sindrom je jedan od najčešćih hromozomskih poremećaja kod čoveka. Dete sa Daunovim sindromom ima jedan dodatni hromozom u svakoj ćeliji svog tela i upravo taj hromozom uvišku remeti genetsku ravnotežu i dovodi do karakterističnih promena u fizičkoj i mentalnoj sferi razvoja deteta. U svemu ostalom osobe/deca sa Daunovim sindromom se ne razlikuju. 

Foto: Facebook / Medicinska škola

Za goste ove škole je odigrana predstava za decu pod nazivom Vesela šuma. Glumci su bili učenici 2. razreda Medicinske škole sa profila medicinska sestra vaspitač i medicinska sestra-tehničar.

Nakon predstave usledila je dodela paketića i radionica na času srpskog jezika i književnosti u okviru koje su zajednički izrađivali novogodišnje čestitke. 

KOMENTARIŠI