Foto: MUP

Pripadnici MUP-a zaplenili su na teritoriji Srbije veću količinu oružja i droge i uhapsili sedam osoba u međunarodnoj akciji sprovedenoj u okviru Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala (EMPAKT), saopštio je MUP.

Akcija je sprovedena radi suzbijanja nedozvoljene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje.

Zaplenjena su 23 ručno pravljena revolvera, 15 konvertibilnih pištolja, 9 ručno pravljenih pušaka, 4 pištolja, 4 puške, 4 ručne bombe, 2 revolvera, 2 krateža, 1 ručno pravljeni pištolj, 5 lovačkih pušaka, 9 detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra za vatreno oružje i 105 komada municije za konvertibilno oružje, saopštio je MUP.

Takođe, u toku akcije pronađeno je i više od kilogram marihuane, 243 grama heroina i manja količina kokaina.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije, Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, Uprave za upravne poslove i područne policijske uprave, kao i Uprava carina, naveo je MUP.

KOMENTARIŠI