OŠ “Desanka Maksimović” u Požarevcu obeležila svoj dan

OŠ “Desanka Maksimović” u Požarevcu obeležila svoj dan

Škola je započela sa radom 01.09.1986. godine u sklopu OŠ „Dositej Obradović“ a pod nazivom osnovna škola „Desanka Maksimović“ postoji od 1990. godine.

DESANKA 1
foto: Urban City

Odlukom nastavničkog veća škola je dobila ime najpoznatije srpske pesnikinje Desanke Maksimović, ali to nije bilo sve, saglasnost na to je dobila i od same pesnikinje, koju je obišla delegacija škole sa ovim predlogom.

DESANKA 4
foto: Urban City

Škola već više od dve decenije ređa značajne rezultate u raznim nastavnim oblastima, a naročito je značajna činjenica da učenici uspešno nastavljaju dalje školovanje.

Oktobarska povelja grada Požarevca jedno je od najvećih priznanja za izuzetan doprinos u obrazovno-vaspitnom radu.

DESANKA 5
foto: Urban City

U utorak, 16. maja. 2017. godine OŠ “Desanka Maksimović” obeležila je 31 godinu postojanja uz prisustvo učenika, nastavnika, predstvnika vlasti grada Požarevca.

Podsetimo, OŠ “Desanka Maksimović” poseduje Samsung digitalnu učionicu sa ciljem da mladim ljudima omogući što kvalitetnije obrazovanje i inspiriše đake da uče pametno. Industrija tehnologije napreduje svakodnevno i ovaj projekat je osmišljen kako bi učenici uz pomoć novih tehnologija usvojili nova znanja i veštine tokom školovanja koja će koristiti u daljem životu.

foto: OŠ "Desanka Maksimović"
foto: OŠ “Desanka Maksimović”

Ovakvi projekti su jedan od načina da se unapredi obrazovni sistem, modernizuje infrastruktura, ali i poboljša kvalitet nastave.

KOMENTARIŠI