OŠ “Kralj Aleksandar I” u Požarevcu (ponovo) dobila mini voćnjak

OŠ “Kralj Aleksandar I” u Požarevcu (ponovo) dobila mini voćnjak

Foto: Urban City / I.P.

Danas, 20. aprila u dvorištu OŠ “Kralj Aleksandar I” u Požarevcu formiran je mini voćnjak.

Foto: Urban City / I.P.

Sadnju voća vršili su učenici požarevačke Poljoprivredne škole i OŠ „Kralj Aleksandar І”. Pomoć u sadnji voća obezbedili su predstavnici firme RIO Kostolac.

Danas su posađene 22 sadnice trešnje i 11 sadnica jabuke. Ovaj vid saradnje započinju i nastaviće učenici i predstavnici učeničkih zadruga škola.

Goran Seger, direktor OŠ “Kralj Aleksandar I” ispričao je zanimljivu priču da je ova škola kada je osnovana 1939. godine imala voćnjak u ulici Čede Vasovića i Sime Simića.

GORAN SEGER, Foto: Urban City / I.P.

Seger je podsetio da su pre tri godine osnovane učeničke zadruge koje će i u budućnosti biti nosioci ovakvih i sličnih projekata.

Dvorište OŠ “Kralj Aleksandar I”, ulica Čede Vasovića/Sime Simića, Foto: Urban City / B.P.

Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole rekao je da je bez razmišljanja prihvatio ovakav predlog Gorana Segera.

Foto: Urban City / I.P.

Vukašinović je rekao da će ova škola pružiti svu neophodnu agro-tehničku podršku da voćke budu uspešne. Direktor Poljoprivredne škole je najavio i mogućnost da se od voća prave džemovi i kompoti uz pomoć radionice za preradu voća i povrća Poljoprivredne škole.

Današnje formiranje mini voćnjaka pokazuje i dobru saradnju između jedne srednje i osnovne škole na teritoriji našeg grada.

KOMENTARIŠI