OSUĐEN! Šest godina za smrt devojke (19)

OSUĐEN! Šest godina za smrt devojke (19)

Devojka je posle dva meseca preminula, ali je delo prekvalifikovano u blaže jer je prihvaćena njegova odbrana da je automatska puška slučajno opalila.

Viši sud u Požarevcu osudio je Miroslava Kostića (24) iz Petrovca na Mlavi na šest godina zatvora zbog teškog dela protiv opšte bezbednosti i nedozvoljenog držanja oružja.

Presuda je doneta na osnovu sporazuma između Kostića i Višeg javnog tužilaštva, tako da na nju neće biti uložene žalbe, i odmah je postala pravosnažna.

Kostić je bio optužen najpre za ubistvo u pokušaju jer je 28. oktobra prošle godine ranio svoju devojku Violetu Mladenović (19) hicem iz automatske puške. Devojka je posle dva meseca preminula, ali je delo prekvalifikovano u blaže jer je prihvaćena njegova odbrana da je automatska puška slučajno opalila.
– Otimali smo se oko puške. Nisam imao nameru da ubijem Violetu – izjavio je Kostić tokom suđenja.

Violeta i Miroslav bili su sami kod kuće kobne noći. Komšije su čule pucanj i pozvale policiju.
– Miroslav je odmah uhapšen, a posle istrage optužen je i za nedozvoljeno držanje oružja jer je imao automatsku pušku čije je posedovanje zabranjeno. Za oba dela za koja je bio optužen zakonom je zaprećena kazna od dve do 12 godina – objašnjava naš izvor.

Ukoliko se Kostić bude primereno vladao, na slobodu može da izađe nakon izdržane dve trećine kazne, odnosno nakon četiri godine zatvora.

KOMENTARIŠI