Osvećenje Crkve Svete Trojice u Češljevoj Bari

  Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari, osveštaće u ponedeljak, 17. juna, na istoimeni praznik, episkop požarevačko-braničevski Ignatije, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, meštana i brojnih gostiju.

  Ovom prilikom, Mesna zajednica Češljeva Bara i Građevinski crkveni odbor dodeliće 19 ordena Sv. Luke, 63 gramate i više od 100 zahvalnica zaslužnim pojedincima koji su pomogli i finansirali izgradnju crkve.

  Svečanost osvećenja Crkve Svete Trojice započeće u 08,00 sati, dočekom Njegovog preosveštenstva episkopa Ignatija i drugih crkvenih predstavnika u porti crkve, a nakon ceremonije, u dvorištu izdvojenog odeljenja Osnovne škole ”Miša Živanović” biće organizovan prigodan program i dodela priznanja.

  Izgradnja Crkve Svete Trojice u centru ovog sela započeta je 2016. godine, a ovih dana završavaju se i finalni radovi na oslikavanju crkve.

  Vrednost investicije iznosi oko 160.000 evra, a radove su većim delom finansirali meštani Češljeve Bare uz podršku opštine Veliko Gradište.

  KOMENTARIŠI