Otvaranje akva-parka: Prva dva dana sve besplatno

Otvaranje akva-parka: Prva dva dana sve besplatno

Kupališna sezona u Akva-parku u Jagodini, koji godišnje, uz ostale sadržaje u Turističkom kompleksu grada, poseti u proseku 500.000 turista, počeće 10. juna

Tog i narednog dana će kupanje, ulaz i svi sadržaji biti besplatni.

“Tako je odlučila lokalna samouprava”, rekao je sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva-park Zoran Gligorijević.

Ove sazone, cene ulaznica, pića i hrane biće na nivou prošle godine, a parking, sa 1.000 mesta, je besplatan, dodao je Gligorijević.

On je istakao da je sve spremno za početak sezone i dodao da će u Akva-parku, na raznim poslovima biti angažovano u početku oko 150 sezonskih radnika.

akva-park

Za goste u Akva-parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, a narednog meseca će biti pušten u rad još jedan, “veliki i ekstremni”, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tereni za košarku, odbojku, šah, tenis…

Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku u živo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva-parka, muzički program, dodao je Gligorijević.

Na platou ispred olimpijskog bazena, planirano je i ove godine prikazivanje filmova pod nazivom “Bioskop na otvorenom”.

Akva-prak u Jagodin je površine šest hektara, a za 10 godina, ovo je 11. sezona, posetilo ga je oko 4.000.000 ljudi, istakao je Gligorijević.

“Akva-park godišnje poseti oko 300.000, a sa ostalim sadržajima: Zoo-vrt, Muzej voštanih figura, oko 500.000”, objasnio je Gligorijević.

Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca a na “Danu otvorenih vrata” koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju, napomenuo je Gligorijević.

U okviru turističkog kompleksa je Izletište “Potok” sa veštačkim vodopadom i sistemom fontana,

Letnjom pozornicom sa 1.500 mesta na kojoj se svakog vikenda održavaju razne priredbe, gostuju KUD, zvezde estrade, opere, pozorišta… a ulaz je besplatan i “Vivo” šoping park, sa 30 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu…

Uz Akva-park je i crkva posvećana Svetoj Petki Paraskevi, karting, Sportski stadion FK Jagodine, Stadion za “skejt” takmičenja, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra. U gradu, posebnou centru, otvoreno je mnogo lepih kafića i restorana.

Posebna pažnja posvećena je čistoći grada i turističkih sadržaja, na kojoj je angažovan veliki broj radnika.

Problem je i nadalje manjak hotelskog smeštaja, posebno vikendom, kada je i najviše gostiju, podsećaju u Turističkoj organizaciji Jagodine.

Ulaznica na bazene Akva-parka za odrasle je 500 dinara, za decu do 12 godina 300, mesečna karta za odrasle 2.000 a za decu 1.000 dinara, napomenuo je Gligorijević.

KOMENTARIŠI