Otvaranje nekadašnjeg bioskopa “Kultura” u Požarevcu sa pet meseci zakašnjenja

Otvaranje nekadašnjeg bioskopa “Kultura” u Požarevcu sa pet meseci zakašnjenja

Foto: B.P.

Prve nedelje januara ove godine počeli su radovi na rekonstrukciji i sanaciji sale za kulturno umetničke potrebe, nekadašnji bioskop “Kultura” u okviru Politehničke škole u Požarevcu. Radovi su bili predviđeni da ba budu završeni u maju.

Svečano otvaranje zakazano je za danas u 17 časova.

Radovi su počeli tačno 4. januara ove godine i predviđeno je bilo da traju 120 dana, kako je rekao 27. januara ove godine Darko Radovanović, direktor Politehničke škole.

Gradonačelnik Saša Pavlović je zatim 21. aprila obišao radove i podelio na svom Facebook profilu nekoliko fotografija gde je između ostalog napisao: “Danas sam se, zajedno sa saradnicima, uverio u odličan tempo radova koji se izvode na sanaciji i restauraciji. Pojedina scenska oprema je već stigla i čeka na postavljanje, a želeći da pospešimo i komfor budućim gledaocima i umetnicima, u ukupnu investiciju od 24.649.000 dinara uvrstili smo i 6.341.000 dinara za ventilaciono-klimatski sistem. Uzevši u obzir kako napreduju radovi, kao i angažovanost izvođača radova i osoblja škole na čelu sa direktorom Darkom Radovanovićem, sva je prilika da ćemo se već tokom maja podsetiti ovog sjajnog prostora i to u novom sjaju i sa nekim novim umetnicima na sceni“.

Pet meseci kasnije ova sala biće predstavljena Požarevljanima na Dan Politehničke škole koja je osnovana na današnji dan 1990. godine.

Konačno će ova sala koju pamte stari Požarevljani biti vraćena nameni gde će se održavati kulturne aktivnosti i manifestacije.

POVEZANE VESTI

Predstavljena obnovljena bioskopska sala u Politehničkoj školi

KOMENTARIŠI