Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Poljoprivredne škole Slobodan Stojićević otvorili su novi deo učeničkog doma Poljoprivredne škole.

Prilikom otvaranja dograđenog dela Doma za učenike ministar prosvete Branko Ružić je pohvalio dobru saradnju škole i lokalne samouprave sa ministarstvom što je dovelo i do realizacije ovakvog projekta. Vrednost ovog projekta iznosila je oko milion evra a u toku je nabavka od 140.000 evra za nameštaj za dom, kapaciteti su prošireni za 44 mesta, a učenici će  dobiti moderne zajedničke prostorije, recepciju i savremenu kuhinju.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da povećanje smeštajnih kapaciteta Doma za učenike nije samo dobra vest za đake sa teritorije našeg grada, već i za sve one koji odluče da svoje školovanje nastave u našoj Poljoprivrednoj školi a nisu sa teritorije Požarevca. Grad Požarevac je deo svog zemljišta, površine 2,5 hektara preneo u vlasništvo Republike Srbije a na krajnjeg korisnika Poljoprivrednu školu.

Rok za završetak radova bio je 31. oktobar 2021. godine. Dom za učenike otvoren je, skoro posle pet meseca kašnjenja.

Vrednost građevinskih radova bila je preko 930.000 evra.

Dom učenika počeo je sa radom 1995. godine, a kapacitet na početku bio je 96 učenika.

Proširenjem kapaciteta stvorena je mogućnost da se postojeći smeštajni kapacitet poveća  na 217 mesta.

KOMENTARIŠI