Otvorena izložba slika Milenka Buiše u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu(FOTO)

Otvorena izložba slika Milenka Buiše u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu(FOTO)

U Galeriji savremene umetnosti predstavljeni su radovi Milenka Buiše koji je inspiraciju našao u konjima. Izložba nosi naziv „Konji koji jure”

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca otvorio je izložbu i napomenuo da je Ljubičevo velika inspiracija za sve umetnike i da su slike ostavile veliki utisak na njega i da sada još više voli ove plemenite životinje.

Foto: Urban City

Milenko Buiša je napomenuo da slike koje su izložene su nastale na nekim drugim mestima ali da će u narednom periodu zasigurno impresiju koju je doživeo u Ljubičevu i u toku Ljubičevskih konjičkih igara, preneti na svoja platna u budućnosti. Milenko se zahvalio na srdačnom prijemu svima koji su učestvovali u organizaciji 54. Ljki.

Foto: Urban City

Milenko Buiša rođen je 1946. godine u Sivcu. Srednju umetničku školu završio je u Herceg Novom, da bi 1981. godine diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, odsek vajarstvo, u klasi profesora Jovana Soldatovića.

Foto: Urban City

Radio je kao likovni pedagog i urednik likovnih programa u Galeriji KC “Laza Kostić” u Somboru. Milenko Buiša, dobitnik je više nagrada i priznanja.

Samostalne izložbe : Sivac (1968), Đakovo (1970), Sombor (1978), Osijek
(1986), Vukovar (1992), Tara – Bajina Bašta (2007), Sombor, Vrbas, Kula, Srbobran, Apatin.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI