Otvorena senzorna soba u Požarevcu vrednosti 396.000 dinara, Đule Van Gog “LJUT”

Otvorena senzorna soba u Požarevcu vrednosti 396.000 dinara, Đule Van Gog “LJUT”

Senzorna soba sastoji se od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa

Danas je otvorena senzorna soba u oviru objekta Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu.

Ukupna vrednost senzorne sobe u Požarevcu iznosi 396.000 dinara.

Današnjem otvaranju prisustvovali su i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović kao i Đule, frontmen benda “Van Gogh”.

POVEZANE VESTI: 

HUMANO U NOVU GODINU! Van Gog se zbog dece odrekao 150.000 dinara!

Podsećamo da se grupa “Van Gogh” odrekla dela honorara (150.000 dinara) za nastup u Požarevcu na  novogodišnjem dočeku 31. decembra 2016. godine.

Gradonačelnik je rekao da je Grad Požarevac učestvovao sa donacijom od 115.000 dinara i ujedno se zahvalio svim donatorima koji su pomogli izgradnju senzorne sobe.

Frontmen grupe “Van Gogh” rekao je u svom maniru kroz šalu, da je “ljut” na predstavnike Grada Požarevca, ali i na medije jer je donacija koju je grupa “Van Gogh” ovom prilikom dala za ove namene medijski eksponirana, ali i najavio da će i dalje podržavati ovakve akcije.

POVEZANE VESTI: 

U Požarevcu je u sredu otvorena senzorna soba, a evo koji su efekti njenog korišćenja

Senzorna soba da podsetimo, se sastoji se od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Ona predstavlja mesto gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti. Terapija podseća na igru, međutim svaka aktivnost je pažljivo osmišljena i usmerena ka postizanju samoorganizacije deteta. U zavisnosti od potreba korisnika, koriste se različiti elementi, stimulišu različita čula. Svakome se pruža prilika da samostalno istraži prostor i odabere kutak koji mu najviše prija.

KOMENTARIŠI