Foto: Urban City

Požarevac će u sledećih 6 dana biti u znaku pozorišta.

Foto: Urban City

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca na početku ceremonije otvaranja rekao je da i ove godine imamo privilegiju da ugostimo mađioničare, mađioničare kakav je i sam Milivoje Živanović bio, a dokaz tome je da je to ime najbolja pozivnica kolegama da već 23 godine nastupaju njemu u čast.

Foto: Urban City

Spasović je izrazio zahvalnost što će i ove godine biti u prilici da najboljem glumcu preda ključeve grada, onom glumcu koji to najviše zaslužuje. Do zatvaranja ovogodišnjih svečanosti, ključ grada Požarevca biće u rukama Mire Banjac. Gradonačelnik Požarevca je potom proglasio 23. Glumačke svečanosti otvorenim.

Foto: Urban City

“Ključ je ovde, a para nemamo, a sad mi ćemo sačuvati ovaj ključ, možda ćemo nekad nešto i otključati”, rekla je u svom obraćanju publici Mira Banjac, uz gormoglasan aplauz i oduševljenje publike.

Foto: Urban City

“Radujem se svakom festivalu, kažu da su festivali skupi. I treba da budu skupi, to je jedini susret nas van centara, van nekih izuzetnih situacija, tu se mi  vidimo, tu se mi čujemo, tu se mi sporazumemo, mi imamo svi brige, neko veće, neko manje. Pozorište danas ima velike brige”, iskrena je bila Mira Banjac, koja je još rekla obraćajući se gradonačelniku Požarevca da danas nije lako voditi jedno pozorište, a naročito grad.

Foto: Urban City

Ovogodišnjom besedom ovogodišnje svečanosti uveličao je Željko Hubač, dramski pisac i direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Foto: Urban City

Ovogodišnje svečanosti počele su predstavom “Korešpodencija” Borislava Pekića, u režiji Gorčina Stojanovića.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI