Otvorene prijave za Sony World Photography Awards 2018

Otvorene prijave za Sony World Photography Awards 2018

Konkurs za Sonijevu medjunarodnu nagradu za fotografiju "Sony World Photography Awards 2018" je otvoren, a ove godine otvorene su još dve takmičarske kategorije "Kreativnost" i "Otkriće", saopštila je danas kompanija Sony.

Novina je i to da će kompanija soni ove godine dati grant programe za takmičare u profesionalnoj i studentskoj kategoriji.

Foto: Alessio Romenzi, Italy

“Dokazujući posvećenost kreiranju dobrih prilika za fotografe, Sony je pripremio i nagrade u vidu više grantova od 7.000 dolara za izabrane umetnike medju pobednicima profesionalne kategorije, kao podršku projektima po njihovom izboru. Osim toga, svi fotografi u studentskoj kategoriji koji budu ušli u uži izbor biće nagradjeni sa 3.500 dolara, kako bi zajedno radili na novoj fotografskoj komisiji, koju su ustanovili Sony i Svetska fotografska organizacija”, navodi se u saopštenju.

Pobednici u svim kategorija biće nagradjeni Sony opremom za digitalno snimanje i priliku da izlažu na Sonijevoj godišnjoj izložbi u Londonu, dok će dobitnik nagrade Fotograf godine biti nagradjen i sa 25.000 dolara, a pobednik Otvorene kategorije 5.000 dolara.

Prijave za studentsku kategoriju traju do 4. decembra 2017. godine, za otvorenu i kategoriju mladih prijave se završavaju 4. januara, dok kandidati u profesionalnoj kategoriji imaju rok do 1. januara 2018.

Lista umetnika koji su ušli u uži izbor biće objavljena 27. februara 2018. godine. Pobednici u otvorenoj i kategoriji nacionalnih nagrada biće proglašeni 27. marta, dok će nagrade Fotografa godine i profesionalne kategorije biti poznati 19. aprila.

Foto: Sandra Hoyn, Germany
Foto: Sandra Hoyn, Germany

Autori radove mogu slati besplatno na sajtu www.worldphoto.org.

KOMENTARIŠI