Protojerej manastira Sestroljin Radoslav Vukusavljević zahvalio se čelnicima grada Požarevca na ovoj investiciji koja je iznosila oko 1.000.000 dinara.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Naglasio je da manastir Sestroljin privlači kako naše meštane tako i sve druge turiste koji obilaze ovu svetinju i da sa novim asfaltom je rešeno da manifestacije koje se organizuju u ovoj crkvenoj opštini budu podignute na jedan viši nivo.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Zoran Nedeljković predsednik saveta mesne zajednice Poljana naglasio je da je zadovoljan saradnjom sa gradonačelnikom i sa njegovim saradnicima i da je put urađen po svim propisima.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Napomenuo je da škola u Poljani je dobila školsko igralište kvadrature 915 m2, da su naručeni golovi za mali fudbal i koševi za košarku, da će kapija na dvorištu biti urađena i u narednim danima obeležiće se teren. Investicija za uređenje školskog igrališta iznosila je preko 1.300.000 dinara.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Slaviša Stojadinović direktor OŠ “Milan Savić” u Poljani rekao je da će u sve tri škole tj u Lučici, Prugovu i Poljani biti u narednom periodu urađen video nadzor koji će služiti za bolju bezbednost dece i u školi u Poljani biće zamenjena ulazna vrata i ostala dotrajala stolarija a ta investicija biće oko 300.000 dinara.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Gradonačelnik grada Požarevca rekao je da je grad Požarevac iz budžeta izdvojio za školske i predškolske ustanove 80.000.000 miliona dinara, pored toga preko kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima dobijeno je 80.000.000 miliona dinara za osnovnu školu Jovan Cvijić iz Kostolca i očekujemo za projekat škole u Zabeli odeljenja Vuk Karadžić, sredstva između 25 i 30 miliona dinara što znači za ovu godinu na poziciji budžeta za škole na teritoriji grada Požarevca biće utrošeno preko 200.000.000 miliona dinara.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Gradonačelnik je napomenuo da ova sredstva ni veći gradovi od grada Požarevca ne izdvajaju za školske i predškolske ustanove i da je zadovoljan tom činjenicom.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Gradski menadžer Mitar Karadžić je rekao da je ova vlast kako je obećala u vreme izbora, da će se krenuti sa uređenjem škola i školskih igrališa to i radi a škola u Poljani je odličan primer jer je predhodno igralište bilo urađeno 1977 godine pre skoro 40 godina i da ova vlast neće dozvoliti da se takve stvari ponavljaju, već će obnavljati sve škole bez obzira da li su u gradu ili u naseljima koja pripadaju gradu.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

KOMENTARIŠI